ХЕЙ! Имаме специално предложение за теб! Код за -10%!

Създай своя клиентски профил в сайта ни и получи код за 10% отстъпка при първа поръчка!

 

Регистрирай се и получи 10% отстъпка за първа поръчка
Регистрирай се и получи 10% отстъпка за първа поръчка
Вижте всички статии

Лиосел (тенсел) - какво знаем и не знаем за него

Лиосел (тенсел) - какво знаем и не знаем за него
Лиоселът е материал, наподобяващ памук и вискоза, еластичен и много издръжлив. Лиоселните влакна са меки и “дишащи”, което прави дрехите изработени от тях, изключително подходящи за лятото и за хора с алергии към синтетични материали. Какво всъщност е тенсел? Какви са плюсовете и минусите на лиосела? Разтяга ли се, мачка ли се? Ето ги и отговорите. Сигурни сме, че ще сте приятно изненадани.


 

Лиоселът, наричан още тенсел, е разновидност изкуствена коприна. Изработен е от естествени влакна, направени от целулоза, получена при химическата обработка на евкалиптови дървета. По свойствата си лиоселът не отстъпва на памучните тъкани, а в някои аспекти е дори по-добър от тях. 


 

Тенсел е материал притежаващ много плюсове. Един от тях е фактът, че се не мачка. Изключение правят случаите, в които е комбиниран с други тъкани (памук, вискоза, полиестер), където се забелязва леко мачкащ се ефект, но за сметка на това гладенето е изключително лесно. Препоръчителна е ниска температура, защото гладенето на висока такава, може да предизвика нарушаване на целулозните влакна, в следствие на което, плата изгаря. За да сте сигурни в запазването на любимата ви дреха, може да използвате допълнително памучно парче плат при гладенето, което се поставя между ютията и дрехата. Препоръчва се също гладене от опаковата страна.

Друг плюс на лиоселът е лесното изпиране, дори на упоритите петна.
Тенселът е еластичен, както вече споменахме и не се разтяга и свива при пране.

 

Лиоселът е екологично чист и 100% биоразградим материал. Продуктът е получил специална награда за опазване на околната среда в Европа.

Освен това този материал регулира телесната температура чрез абсорбиране на влагата, антиалергичен е и изключително издръжлив дори и мокър. 

Често може да го срещнем при изработката на рокли, ризи, туники, гащеризони и други, както и в детските дрехи.
Единственият недостатък на лиоселът е високата му цена, която се дължи на високите разходи при производството му.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани